Baking,  Brød og Rundstykker

Eltefrie rundstykker – halvgrove

Eltefri og langtidshevet bakst blir saftig og godt. Det er i tillegg lite jobb og det er vel nesten det beste syns jeg. Rundstykkene får litt ujevn fasong men det er litt av sjarmen.

15 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl kaldt vann
  • 250 g fibra fullkornsmel
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss flytende honning
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ts chiafrø
  • 50 g havregryn

Rør alt det tørre sammen i en bolle. Tilsett honning og vann og rør det raskt sammen. Dekk bollen med plast og la den stå på benken i 12-18 timer.

Etter første heving strø 2 toppa spiseskjeer med mel på toppen. Bruk ei deigskrape og løft deigen fra kanten og inn mot midten. Gjenta dette 2 runder rundt hele deigen

Dekk bollen med plast og hev i 2 timer.

Strø et lag mel på benken (Kan også bruke frø) og hvelv deigen oppå. Bruk deigskrapa og skjær ut passelige biter, legg de med melsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Dette er en litt klissete jobb

Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *