Baking,  Kaker

Banancupcakes med sjokoladefrosting

Med noen overmodne bananer kan man lage cupcakes. Pyntes de raust med frosting blir de veldig flotte.

10-12 stk, avhengig av størrelse former man bruker.

INGREDIENSER

  • 100 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 2 bananer
  • 2 egg
  • 1/2 dl melk
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 200 g hvetemel

Pisk smør og sukker hvitt. Mos bananene med en gaffel og miks dem inn sammen med eggene. Sikt inn det tørre og hell i melk, miks det godt sammen.

Fordel røra i muffinsformer, sett gjerne formene i et muffinsbrett så de holder formen under steking. Jeg brukte litt store former og fikk 11 stk.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist

Sjokoladefrosting

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 2 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss melk

Ha alt unntatt melka i en bolle og pisk det til en tykk og kremete krem. Miks inn melk.

Sprøyt eller smør kremen på de kalde cupcakesene. Oppbevares i kjøleskap, kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *