Baking,  Kaker

Saftig sjokoladekake i langpanne

Langpannekaker er kjekt å lage, man får mye kake. Passer like godt i både barne og voksenbursdag, bare ha på strøssel eller annen pynt som passer anledningen.

Jeg syns det er godt med kaffe i glasuren men ikke alle er like enige i det. Bare bytt det med f.eks melk, vann eller appelsinjuice. Kan også droppes helt, juster da litt ned på mengden på melisen.

1 langpanne ( ca 30×40 cm)

INGREDIENSER

  • 300 g smør
  • 350 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • 4 ss kakao
  • 1 boks rømme (3 dl)
  • 4 egg

Smelt smøret og avkjøl det. Bland det tørre i en bolle rør det godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med k-spade. Rør inn rømme og smør, blandes godt. Rør inn ett og ett egg og miks det til en glatt røre.

Kle ei langpanne med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover. Stekes på nederste rille på 180 grader 20-30 minutter. Avkjøl

GLASUR

  • 200 g smør
  • 6 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl ferdig kaffe
  • 800 g melis

Smelt smøret og rør inn kakao og kaffe. Bruk kjøkkenmaskin med k-spade og miks inn resten. Bre kremen på kaka og ha på ønsket strøssel/pynt, jeg har brukt kokos. Kan fryses

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *