Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, spe med vann til deigen går sammen. Trykk deigen ut i ei paiform, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader
Fyll:
200 g kantareller
1 pk bacon
1 liten løk
1 håndfull hakket persille
1 dl creme fraiche
1,5 dl fløte
3 egg
Salt og pepper
Revet ost
Del bacon og løk i mindre biter og stek dette sammen med kantarellene. Fordel dette i den forstekte paibunnen. Strø over persille.
Pisk sammen creme fraiche, fløte og egg. Krydre med salt og pepper og hell over i paibunnen. Strø på litt ost. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.