Annet,  Middag

Klubb og duppe

Dette sto ofte på menyen da jeg var barn og det var en av mine favoritter. Lager det innimellom selv også, kraftig kost men så godt. Det finnes utallige oppskrifter på denne retten og dette er sånn jeg fikk det hjemme, altså mammas oppskrift.

2-3 porsjoner

INGREDIENSER

KLUBB

  • 350 g rå poteter
  • 1 egg
  • 1,5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 300 g hvetemel

Potetene skrelles og raspes på den fine siden av et rivjern, rør inn resten. Konsistensen skal være som grøt. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, skru ned varmen så det ikke fosskoker, det skal bare syde. Bruk ei spiseskje og lag klubb som slippes forsiktig ned i vannet. Ta ei sleiv og «skrap» forsiktig langs bunnen på kjelen, de kan sette seg fast.

Klubben vil flyte opp og trenger fra de gjør det ca 10 minutter før de er ferdige, del ei for å sjekke om de er gjennomkokte. Lag litt om gangen.

DUPPE

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 200-250 g geitost i skiver
  • 4 ss sukker
  • Salt

Smelt smøret og rør inn melet, spe med melk til en klumpfri og tykk saus. Tilsett ost litt og litt og rør til den er smeltet. Pass på varmen, dette svir seg fort. Smak til med sukker og salt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *