Jul,  Kjøtt,  Middag

Langtidsstekt ribbe

Det absolutt beste resultatet på ribbe får man ved å langtidssteke den. Hele prosessen tar 24 timer men er virkelig verdt det. Man får et utrolig saftig kjøtt med en magisk sprø svor. Steketiden blir den samme uansett størrelse på ribba.

INGREDIENSER

  • Tynnribbe
  • Salt og pepper

Ta ribba ut av fryseren 2-3 dager før og gni den godt inn med salt og pepper. Legg ribba i ei form eller lignende og pakk godt inn. Sett i kjøleskapet.

24 timer før den skal spises:

Sett ovn på 80 grader.

Rut svoren hvis det ikke allerede er gjort. Legg ribba med svoren ned i ei langpanne og hell på vann så det står ca 1 cm opp i forma. Dekk langpanna med alu.folie og sett midt i ovnen, la stå 2 timer.

Etter 2 timer ta av alu.folien, snu ribba med svoren opp og legg den på ei rist. Sett rista midt i ovn og langpanna med vannet i under. Nå skal den stå i 21 timer. Fyll etter med vann i langpanna hvis det er nødvendig.

Etter totalt 23 timer skru opp temperaturen til 200 grader og la ribba steke 20-30 minutter. Er det en søkk i midten kan en ball av aluminiumsfolie legges under, da renner fettet av så svoren blir sprø. Legg kun aluminiumsfolie under den siste halvtimen av steketiden.

Har ikke svoren poppet på denne tiden sett på grillelementet. Obs nå må man ikke gå fra men passe godt på, det går fort fra perfekt til svidd svor.

La ribba hvile 15-30 minutter før den skjæres i passelige stykker.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *