Fisk,  Middag

Fiskegryte

Mild og god fiskegryte og med alt i en gryte er middagen rask å lage. Her kan man bruke både hvit og rød fisk, gjerne en blanding av begge. Serveres med brød eller flatbrød.

2-3 porsjoner

INGREDIENSER

  • 250 g fisk
  • 1 gul løk
  • 300 g poteter
  • 200 g gulrøtter
  • 5 dl vann + 1 fiskebuljongterning
  • 2 dl fløte
  • Maisenna
  • 2 dl frosne erter
  • 1 håndfullhakket persille

Skrell og finhakk løken, skrell og del poteter og gulrøtter i terninger. Del fisken i terninger.

Fres løken myk i en kjele med litt smør. Tilsett poteter, gulrøtter, vann, fløte og buljongterningen. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre. Jevn gryta med litt maisenna rørt ut i litt vann. Skru ned varmen så det ikke koker og tilsett erter og fisk, la det trekke 5-10 minutter til fisken er ferdig. Smak til med salt og pepper. Rør inn persille rett før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *