Annet,  Middag

Rømmegrøt

Rømmegrøt er sommermat nummer 1, men her i huset spiser vi det gjerne hele året. Nydelig mat som er klar til å spises på 20 minutter, raskere kan det vel nesten ikke gjøres.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 beger seterrømme (300 g)
  • 3 dl kremfløte
  • Salt
  • 3 ss hvetemel

Ha rømme og fløte i en kjele og pisk det godt sammen. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter, rør ofte. Pisk inn hvetemel og smak til med salt. Nå skal grøten koke uten å røres i så smøret kommer ut, det tar ikke mer enn et par minutter. Hvor mye smør du ønsker å koke ut er frivillig, noen koker ut mye og serverer ved siden av grøten. Jeg tar den med en gang smøret kommer for det syns jeg er best.

Spekemat er vanlig tilbehør til rømmegrøt, men det er også godt å spise den med kun et glass saft ved siden av

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *