Baking,  Jul,  Tilbehør

Potetmoslomper

Å lage lomper av potetmos er veldig enkelt. Jeg hadde en rest med potetmos og hadde ikke lyst på det to dager på rad så da ble det lomper.

Jeg har brukt hjemmelaget potetmos men posevarianten funker nok den også, det er ihvertfall verdt et forsøk.

Ca 10 stk

INGREDIENSER

  • 500 g potetmos
  • 100 g hvetemel

Kna dette raskt sammen. Er mosen bløt kan det hende det må brukes litt mere mel men tilsett bare litt og litt. Bruk heller for lite enn for mye mel.

Strø litt mel på benken og kjevle ut litt om gangen. Ønskes runde lomper stikkes de ut med et grytelokk, jeg brukte et på 18 cm.

Børst forsiktig vekk melet fra lompene før de stekes.

Stek lompene til de har gyllene flekker på begge sider i ei tørr stekepanne. Bruk høy varme.

Tørk av panna mellom hver steking med et papir eller lignende. Mel svir seg og det blir ikke godt.

Avkjøles mellom to kleder oppå ei rist.

Lomper er ferskvare så de bør fryses om de ikke skal spises samme dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *