
Hvetestang

Det er noe eget med nystekt gjærbakst syns jeg, må vel være noe av det beste som finnes.
Mine stenger ble veldig store så lag gjerne 3 istedenfor 2
2 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 1 egg
- 1 ss tørrgjær
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 75 g sukker
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time

FYLL
- 2 dl vaniljekrem
- Egg til pensling
- Melis og kokosmasse ved servering
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del i to, trill tykke pølser som passer kortsiden på et stekebrett og klem dem litt flatere, lag en grop i midten av stanga

Legg et klede over og etterhev ca 45 minutter.
Utvid gropa litt etter heving og fordel vaniljekremen i. Pensle med egg

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur og kokosmasse når de er helt avkjølte.
Kan fryses, resultatet blir best uten melis på

Du vil kanskje også like

Peanøttsmør
28. mai 2020
Lyst brytebrød
9. juli 2019