Baking,  Søt gjærbakst

Snurrer med vaniljekrem og jordbær

Snurrer er alltid godt og disse er fylt med vaniljekrem og jordbær.

18 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl melk
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 700 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • 2,5 dl vaniljekrem
  • 200 g jordbær
  • Kanel
  • + egg til pensling

Del jordbær i skiver.

Hell deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 50×35 cm. Fordel vaniljekrem over, strø på litt kanel og legg på jordbærene. Rull sammen fra langsiden og del i 18 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Melisglasur ved servering blir ekstra godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *