![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_122502-1140x855.jpg)
Fletter med vaniljekrem og epler
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_122502-840x630.jpg)
Finnes det noe bedre enn nystekt gjærbakst? Jeg er ihvertfall veldig glad i det. Disse har et deilig fyll av vaniljekrem og epler, sååå godt.
20 stk
INGREDIENSER
- 4 dl melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 100 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 650 g hvetemel
Varm melka til den er fingervarm. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
- Vaniljekrem
- 2 epler
- Kanel
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×25, del i to på langs og deretter i 5, man har da 10 ruter
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_102816-840x630.jpg)
Lag noen snitt på hver langside
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_104302-840x630.jpg)
Legg ei raus spiseskje med vaniljekrem på midten, noen eplebåter og et dryss med kanel oppå
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_103408-840x630.jpg)
Brett flikene over fyllet, annenhver
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_143746-526x630.jpg)
Knip sammen i hver ende så vaniljekremen blir inni og ikke tyter ut under steking. Legges på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/08/20190830_143949-497x630.jpg)
Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/11/20191102_150924-500x380.jpg)
Panert kylling i lefser
3. november 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/11/20191107_115345-500x380.jpg)
Mangosmoothie
6. juli 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/7504-ea31eb56-218a-49ce-8e2b-957df54d98a6-500x380.png)
2 kommentarer
Ellen
Hei, kan man droppe det ene egget? Ev hva kan man erstatte med? Har en liten en med eggallergi, men har så lyst til å lage disse til oss alle ?
Gro
Egget kan droppes ja. Gjør bakst litt mykere men er ikke nødvendig for et godt resultat