Baking,  Søt gjærbakst

Fletter med vaniljekrem og epler

Finnes det noe bedre enn nystekt gjærbakst? Jeg er ihvertfall veldig glad i det. Disse har et deilig fyll av vaniljekrem og epler, sååå godt.

20 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl melk
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 650 g hvetemel

Varm melka til den er fingervarm. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • Vaniljekrem
  • 2 epler
  • Kanel

Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×25, del i to på langs og deretter i 5, man har da 10 ruter

Lag noen snitt på hver langside

Legg ei raus spiseskje med vaniljekrem på midten, noen eplebåter og et dryss med kanel oppå

Brett flikene over fyllet, annenhver

Knip sammen i hver ende så vaniljekremen blir inni og ikke tyter ut under steking. Legges på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.

2 kommentarer

  • Ellen

    Hei, kan man droppe det ene egget? Ev hva kan man erstatte med? Har en liten en med eggallergi, men har så lyst til å lage disse til oss alle ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *