
Fingerkrem

Nydelige småkaker med et skikkelig digg fyll. Disse småkakene heter også Saudakjeks.
Ca 100 stk
INGREDIENSER
- 250 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 3 ss fløte
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g potetmel
- 350 g hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett resten og rør det raskt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne natten over.
Kna deigen så den blir myk. Strø litt mel på benken og kjevle ut til en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut rundinger på ca 5 cm i diameter. Bruk et glass eller små pepperkakeformer som jeg har gjort.
Legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovn på 180 grader i ca 8 minutter. De skal være lyse på begge sider.
Avkjøles helt på rist.
FYLL
- 150 g delfiafett
- 150 g melis
- Rom essens
Smelt delfiafettet og rør inn melis. Bruk en visp så det blir helt glatt. Smak til med rom essens, det skal smake godt med rom.
Legg kakene sammen to og to med litt av fyllet imellom.
Oppbevares i tett kakeboks.


Potetmoslomper

Eggeplommekaker
Du vil kanskje også like

Vafler med ris
14. februar 2020
Brownies med karamellkrem og peanøtter
21. juli 2019