Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Fingerkrem

Nydelige småkaker med et skikkelig digg fyll. Disse småkakene heter også Saudakjeks.

Ca 100 stk

INGREDIENSER

  • 250 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 3 ss fløte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g potetmel
  • 350 g hvetemel

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett resten og rør det raskt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne natten over.

Kna deigen så den blir myk. Strø litt mel på benken og kjevle ut til en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut rundinger på ca 5 cm i diameter. Bruk et glass eller små pepperkakeformer som jeg har gjort.

Legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovn på 180 grader i 6-8 minutter. De skal være lyse på begge sider.

Avkjøles helt på rist.

FYLL

  • 150 g delfiafett
  • 150 g melis
  • Rom essens

Smelt delfiafettet og rør inn melis. Bruk en visp så det blir helt glatt. Smak til med rom essens, det skal smake godt med rom.

Sett kremen i kjøleskapet til den stivner, ca 1 time

Legg kakene sammen to og to med litt av fyllet imellom.

Oppbevares i tett kakeboks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *