Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Fingerkrem

Nydelige småkaker med et skikkelig digg fyll. Disse småkakene heter også Saudakjeks.

Ca 100 stk

INGREDIENSER

  • 250 g romtemperert smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 3 ss fløte
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g potetmel
  • 350 g hvetemel

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett resten og rør det raskt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne natten over.

Kna deigen så den blir myk. Strø litt mel på benken og kjevle ut til en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut rundinger på ca 5 cm i diameter. Bruk et glass eller små pepperkakeformer som jeg har gjort.

Legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovn på 180 grader i ca 8 minutter. De skal være lyse på begge sider.

Avkjøles helt på rist.

FYLL

  • 150 g delfiafett
  • 150 g melis
  • Rom essens

Smelt delfiafettet og rør inn melis. Bruk en visp så det blir helt glatt. Smak til med rom essens, det skal smake godt med rom.

Legg kakene sammen to og to med litt av fyllet imellom.

Oppbevares i tett kakeboks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.