
Kransekakestenger

Deilig og seig kransekake, utrolig godt.
Hvetemelet gjør dem ekstra seige men kan utelates ved intoleranse
30-35 stk
INGREDIENSER
- 350 g mandler
- 350 g melis
- 1 ss hvetemel
- 2-3 eggehviter
Mal mandlene på ei mandelkvern og rør inn melis og hvetemel. Bruk gjerne ei kjøkkenmaskin med k-spade. Rør inn eggehvitene, start med 2 og ha i litt og litt til du får en konsistens som er litt bløtere enn marsipan. Hell deigen på benken og kna den sammen og form til ei pølse. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet natten over.

Trill fingertykke pølser, ca 10 cm lange. Legges på et stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. De skal få en lett gyllen farge. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist og avkjøles helt. Pyntes med melisglasur eller dypp endene i sjokolade. Legg kransekakestengene i fryseren minimum et døgn, dette gjør dem seige og gode.

Stekt ris med skinke
Du vil kanskje også like

Pannestekt ørret med rømmesaus
7. juli 2019
Gulrotbrød
20. september 2019