Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Kransekakestenger

Deilig og seig kransekake, utrolig godt.

Hvetemelet gjør dem ekstra seige men kan utelates ved intoleranse

30-35 stk

INGREDIENSER

  • 350 g mandler
  • 350 g melis
  • 1 ss hvetemel
  • 2-3 eggehviter

Mal mandlene på ei mandelkvern og rør inn melis og hvetemel. Bruk gjerne ei kjøkkenmaskin med k-spade. Rør inn eggehvitene, start med 2 og ha i litt og litt til du får en konsistens som er litt bløtere enn marsipan. Hell deigen på benken og kna den sammen og form til ei pølse. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet natten over.

Trill fingertykke pølser, ca 10 cm lange. Legges på et stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. De skal få en lett gyllen farge. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist og avkjøles helt. Pyntes med melisglasur eller dypp endene i sjokolade. Legg kransekakestengene i fryseren minimum et døgn, dette gjør dem seige og gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *