Kransekakestenger
Deilig og seig kransekake, utrolig godt.
Hvetemelet gjør dem ekstra seige men kan utelates ved intoleranse
Ca 40 stk
INGREDIENSER
- 350 g mandler
- 350 g melis
- 1 ss hvetemel
- 2-3 eggehviter
Mal mandlene på ei mandelkvern og rør inn melis og hvetemel. Bruk gjerne ei kjøkkenmaskin med k-spade.
Rør inn eggehvitene, start med 2 og ha i litt og litt til du får en konsistens som er litt bløtere enn marsipan.
Hell deigen på benken og kna den sammen og form til ei pølse. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet natten over.
Trill fingertykke pølser, ca 10 cm lange. Legges på et stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter. De skal få en lett gyllen farge.
Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist og avkjøles helt. Pyntes med melisglasur eller dypp endene i sjokolade.
Legg kransekakestengene i fryseren minimum et døgn, dette gjør dem seige og gode.