
Kransekakestenger
Deilig og seig kransekake, utrolig godt.
Hvetemelet gjør dem ekstra seige men kan utelates ved intoleranse
Ca 40 stk
INGREDIENSER
- 350 g mandler
- 350 g melis
- 1 ss hvetemel
- 2-3 eggehviter
Mal mandlene på ei mandelkvern og rør inn melis og hvetemel. Bruk gjerne ei kjøkkenmaskin med k-spade.
Rør inn eggehvitene, start med 2 og ha i litt og litt til du får en konsistens som er litt bløtere enn marsipan.
Hell deigen på benken og kna den sammen og form til ei pølse. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet natten over.
Trill fingertykke pølser, ca 10 cm lange. Legges på et stekebrett med bakepapir og stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 8 minutter. De skal få en lett gyllen farge.
Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist og avkjøles helt. Pyntes med melisglasur eller dypp endene i sjokolade.
Legg kransekakestengene i fryseren minimum et døgn, dette gjør dem seige og gode.


Stekt ris med skinke
Du vil kanskje også like

Sukkerfri Kokoskake
1. april 2022
Smørbrød med eggerøre og røkt laks
16. januar 2020