Baking,  Kaker

Formkake med sitronglasur

Kaker i langpanne er kjekke å lage, man får så mange biter å kose seg med. Denne er i tillegg rask å røre sammen.

INGREDIENSER

  • 200 g smør
  • 100 g mandelmel
  • 250 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2,5 dl melk

Smelt smøret og avkjøl det. Bland de tørre ingrediensene sammen og rør inn egg, melk og smør. Kle ei lita langpanne (ca 20×30 cm) med bakepapir og hell røra oppi. Stek på nederste rille på 200 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist

GLASUR

  • 2,5 dl melis
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss vann
  • Finrevet skall av 1 sitron
  • Kakestrøssel

Bland melis, sitronsaft og vann til en tykk glasur, juster eventuelt med vann. Bre dette utover den avkjølte kaka. Strø på finrevet sitronskall og kakestrøssel. Kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.