Baking,  Søt gjærbakst

Solskinnsboller

Luftig og gode snurrer med kanel, fylt med vaniljekrem og melisglasur på toppen, kan nesten ikke bli bedre. Her har halvparten også fått rosiner, noe mannen min satte pris på.

20 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl melk
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 100 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 650 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha den i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss sukker
  • 2,5 ts kanel
  • Rosiner
  • Vaniljekrem
  • Pensling: sammenvispet egg

Bland smør, sukker og kanel sammen.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to. Kjevle ut til et rektangel på ca 40×30. Smør på halvparten av smørblandingen og strø på rosiner. Rull sammen fra langsiden og del i 10 snurrer. Legges på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Har du en sprøytepose med en rund tip er det enklest, hvis ikke lag et hull i midten på de etterhevede snurrene og fyll med litt vaniljekrem. Med sprøytepose er det bare å stikke tippen ned i midten på hver snurre og sprøyte inn litt vaniljekrem. Pensle med egg stek midt i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter. Avkjøl på rist.

Smør på litt melisglasur rett før servering.

Kan fryses uten melisglasur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *