Middag,  Saus

Bretagnesaus

Skal man ha kylling til middag er det gjerne bretagnesaus man velger. Og det skjønner jeg godt, den sausen er knallgod, men har du prøvd å lage den selv? Det er slett ikke vanskelig og det tar ikke lenger tid enn posevarianten. Prøv da vel, tror ikke du kommer til å angre.

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 sjalottløk
  • 1/2 rød paprika
  • 4 cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts tomatpure
  • 1,5 dl kyllingbuljong
  • 1,5 dl fløte
  • Salt og pepper

Skrell løk og hakk den, paprika og tomater. Ha det i en kjele og la det surre med litt smør til løken begynner å bli myk.

Skrell hvitløk og hakk den. Tilsett den og tomatpure og la det surre ca 30 sekunder.

Tilsett buljong og fløte og la alt koke i 5 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *