Bretagnesaus
16. august 2020
Skal man ha kylling til middag er det gjerne bretagnesaus man velger. Og det skjønner jeg godt, den sausen er knallgod, men har du prøvd å lage den selv? Det er slett ikke vanskelig og det tar ikke lenger tid enn posevarianten. Prøv da vel, tror ikke du kommer til å angre.
3-4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 sjalottløk
- 1/2 rød paprika
- 4 cherrytomater
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts tomatpure
- 1,5 dl kyllingbuljong
- 1,5 dl fløte
- Salt og pepper
Skrell løk og hakk den, paprika og tomater. Ha det i en kjele og la det surre med litt smør til løken begynner å bli myk.
Skrell hvitløk og hakk den. Tilsett den og tomatpure og la det surre ca 30 sekunder.
Tilsett buljong og fløte og la alt koke i 5 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Forrige
Sjokolademoussekake
Nyere