Baking,  Kaker

Sjokolademoussekake

Ei mektig men god kake med masse sjokoladesmak. Litt friske bær på toppen passer veldig godt.

1 kake

  • 2 pk oreokjeks
  • 75 g smør

Smelt smøret og avkjøl det litt. Hakk kjeksen og bland i det smeltede smøret.

Legg en kakering på 24 cm på et fat og hell kjeksen oppi. Trykk det utover så det dekker hele bunnen. Sett tilside.

  • 200 g kokesjokolade, grovhakket
  • 3 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 2 doble daim

Ha 1 dl av fløten i en kjele sammen med kokesjokoladen. Smelt dette på lav varme, rør ofte. Avkjøl

Pisk resten av fløten til krem.

Skill eggene og stivpisk eggehvitene.

Hakk daim.

Rør eggeplommene i den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør inn krem. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og daim.

Sett sjokolademoussen litt i kjøleskapet så den stivner noe. Den er litt rennende og uten bunn på kakeringen risikerer man at moussen renner ut. Hell moussen oppå kjeksbunnen og sett kaka i kjøleskapet til den har stivnet, minimum 5 timer.

Pynt kaka med bær før servering. Kan også servere krem ved siden av. Jeg tok av 2 kjeks og hakket de og la oppå.

Bruk den kokesjokoladen du liker best, lys eller mørk. Jeg har brukt Dronningsjokolade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *