Baking,  Brød og Rundstykker

Brytebrød med ost

Å lage brytebrød i langpanne er veldig praktisk, det er lite jobb og man får mye brød. Det blir litt som rundstykker men man slipper å stå å trille en og en, bare kjevler det utover og skjærer i ruter.

Denne gangen tilsatte jeg ost både i deigen og oppå, en litt enklere utgave av ostebriks.

2 langpanner

INGREDIENSER

  • 1,3 liter lunkent vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 200 g revet ost
  • 1,9 kg hvetemel
  • Topping: 200 g revet ost

Ha alt unntatt topping i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og del deigen i to. Legg hver del på hvert sitt bakepapirkledd stekebrett. Trykk eller kjevle den utover så den dekker hele brettet. Bruk en pizzaskjærer og del i ønsket antall ruter.

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Topp med revet ost og stek dem midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter.

Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *