Baking,  Søt gjærbakst

Monkey bread

Digger du midten i kanelsnurrene kommer du til å elske monkey bread. Små boller dyppet i smør, rullet i sukker og kanel og satt sammen i ei form. Monkey bread spises ved at man plukker av en og en bolle, akkurat sånn en ape spiser, derav navnet.

Monkey bread kommer opprinnelig fra USA og der spises det gjerne til frokost

Jeg har brukt ei randform men her er det bare å bruke den forma man har. Bare husk at det hever mye så ikke fyll forma mer enn halv.

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 1 egg
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 100 g sukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 400 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha den i bakebollen sammen med resten, elt minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 3 ts kanel

Smelt smøret og avkjøl det litt.

Bland sukker, brunt sukker og kanel i en bolle.

Hell deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 20 like deler. Trill til boller, dypp dem først i smøret og rull dem i sukker og kanelblandingen.

Smør forma godt med formfett eller smør. Legg bollene i forma.

Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Hvelv den rett på ei rist og la den avkjøle med forma over.

Legg kaka forsiktig over på et fat og ha på litt melisglasur.

Det brune sukkeret gir en ekstra god smak og blir skikkelig krønsjy. Har du ikke brunt sukker øk mengden på det hvite til 100 g, kaka blir like god

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *