Middag,  Suppe

Blomkålsuppe

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 løk
  • 1 blomkål
  • 8 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 1,5 dl fløte
  • Salt og pepper

Skrell og finhakk løk. Del blomkål i buketter, finsnitt også stilken.

Fres løk i litt smør til den er myk, tilsett blomkål, stilk, vann og buljongterningen. Kok opp og la det småkoke til blomkålen er myk. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller en blender, rør inn fløte og smak til med salt og pepper.

Ønsker man å servere med noen hele blomkål kan man enten koke noen utenom eller ta ut noen buketter før suppa blendes.

Her har jeg servert suppa med krutonger, gressløk og litt extra virgin olivenolje. Smakfult og godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *