Middag,  Suppe

Ertesuppe

Mammas gode ertesuppe, hemmeligheten hennes er å bruke både gule og grønne erter. Det gir en tykk og knallgod suppe.

Vi spiser gjerne pannekaker attåt suppe men flatbrød eller brød er også godt.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 lettsaltet svineknoke
  • 250 g tørre gule erter
  • 250 g tørre grønne erter
  • 2 laurbærblad
  • 350 g gulrøtter i terninger
  • 1 purre i ringer
  • 1,5 – 2 liter vann

Legg ertene i bløt kvelden før. Bruk en stor bolle og mye vann. Hell av vannet

Legg knoke og erter i en kjele og hell på vann så det nesten dekker knoka. Legg i laurbærbladene. Kok opp, skum av og la det småkoke i ca 2,5 timer. Fyll etter med vann hvis det koker bort mye.

Når det gjenstår 30 minutter tilsettes grønnsakene, de skal kokes møre.

Løft ut knoka og skjær av kjøttet. Del kjøttet i terninger og legg det tilbake i suppa. Smak til med pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *