Baking,  Brød og Rundstykker

Havrebriks

Havrebriks passer til alt som rundstykker passer til. Gode som tilbehør til mat, med pålegg på eller som en sandwich.

18 stk

INGREDIENSER

  • 6 dl lunkent vann
  • 1/2 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 200 g havregryn (lettkokte)
  • 700 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30.

Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.

Del hver i 9 biter og legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Pensle med egg eller vann og strø på havregryn. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *