
Havrebriks
23. juli 2019








Havrebriks passer til alt som rundstykker passer til. Gode som tilbehør til mat, med pålegg på eller som en sandwich.

18 stk
INGREDIENSER
- 6 dl lunkent vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g havregryn (lettkokte)
- 700 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30.

Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.



Del hver i 9 biter og legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med egg eller vann og strø på havregryn. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse


Forrige
Pølsepizza

Nyere
Syltetøyboller
Du vil kanskje også like

Vaniljesauskake
7. februar 2021
Gulrotsalat
14. mai 2020
Én kommentar
Gunvor Kvammen
Hvete brigs fra denne oppskrift lager jeg en gang i uken.De er kjempe god
❤❤