![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20190714_115150-1140x855.jpg)
Syltetøyboller
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20190714_115150-840x630.jpg)
Gode luftige boller fylt med syltetøy. Bruk det syltetøyet du vil eller har.
20 stk
INGREDIENSER
- 4 dl lunken melk
- 1 egg
- 75 g sukker
- 1/2 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 700 g hvetemel
- Fyll: fast syltetøy
- Pensling: sammenvispet egg
- Pensling etter de er stekt: smeltet smør og sukker
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 50×20. Del i 2 på langs og deretter i 5. Man har da 10 ruter.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20190714_091432-1-840x630.jpg)
Legg litt syltetøy i midten på hver rute
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20190714_091538-840x630.jpg)
Ta de 4 hjørnene opp og samle dem, knip godt langs kanten så den blir tett.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20190714_091610-840x630.jpg)
Legges med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.
Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl bollene litt, pensle med smeltet smør og dypp dem i sukker. Kan fryses
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1598521842733-75x75.jpg)
Havrebriks
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/20200106_113740-75x75.jpg)
Brytebrød med hvitløk
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2022/04/20220108_141711-500x380.jpg)
Pai med bringebær og sitron
15. april 2022![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1627631369496-500x380.jpg)
Pannekaker med banan og peanøttsmør
8. juli 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1613671748034-500x380.jpg)
3 kommentarer
Marit
Lagde disse m vaniljekrem og syltetøy 👌 Veldig gode😋
Helene
Disse ser artige ut å lage! Takk for artig oppskrift – jeg har lyst til å forsøke senere i år, men jeg er litt ny i bake-gamet og undrer på hva som er fast syltetøy. Jeg syns det er ålreit å bruke Nora hjemmelaget jordbærsyltetøy, det har jeg ofte i kjøleskapet til å servere vafler når jeg har besøk, kan jeg bruke det tror du?
Gro
Fast betyr ikke rennende syltetøy. Det du har funker nok fint