Kjøtt,  Middag,  Pasta

Pølse og pastagrateng

Grateng er enkel og god mat, alt i ei form er også veldig praktisk.

3 porsjoner

INGREDIENSER

  • 350 g røkte kjøttpølser eller grillpølser
  • 1/2 brokkoli
  • 200 g pastaskruer
  • 1 løk

Pasta kokes etter anvisning på posen.

Skrell og hakk løken, stek den myk i litt smør

Del pølse i biter og brokkoli i små buketter.

Ha alt over i ei ildfast form.

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 100 g revet ost
  • Salt og pepper

Smelt smøret og rør inn hvetemel, spe med melk, kok opp og la det småkoke et par minutter. Rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.

Ta kjelen av plata og rør inn halvparten av osten, smak til med salt og pepper.

Hell sausen over i forma og bland alt sammen. Topp med resten av osten.

Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.

Server gjerne brød eller rundstykker attåt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *