![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/Photo_1617903444028-1140x1520.jpg)
Ostekake i glass med blåbærlokk
En nydelig dessert eller som porsjonskaker. Blåbær passer veldig godt til ostekake syns jeg, blir både søtt og friskt.
4 glass
INGREDIENSER
SMULDREBUNN
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 25 g havregryn
- 50 g smør
Smuldre det sammen og fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli gyllent. Avkjøles helt.
OSTEMASSE
- 1 boks kremgo naturell (125 g)
- 4 ss melis
- 2 dl fløte
- 2-3 ts sitronsaft
Ha kremost, melis og fløte i en bolle og pisk det til en tykk krem. Smak til med sitron.
BLÅBÆRLOKK
- 200 g frosne blåbær
- 5 ss sukker
- 2 ts maisenna
- Revet skall fra 1 sitron
Bruk et zestjern eller rivjern og riv skallet på sitronen, kun det gule skal brukes.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke ca 2 minutter, det skal tykne. Avkjøles helt.
Fordel smuldrebunnen i 4 glass, ha på ostemassen og avslutt med blåbær.
Tåler fint å stå noen timer i kjøleskapet men den kan også spises med en gang.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/Photo_1617903445083-473x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/Photo_1617903484774-75x75.jpg)
Pølse og pastagrateng
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/Photo_1617984472392-75x75.jpg)
Stekt ris med kylling
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592550285841-500x380.jpg)
Ovnsomelett med pølse og sopp
19. juni 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1626869063049-500x380.jpg)
Hvitløkssnurrer
21. juli 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2023/10/20220218_134146-500x380.jpg)