Baking,  Dessert,  Kaker

Ostekake i glass med blåbærlokk

En nydelig dessert eller som porsjonskaker. Blåbær passer veldig godt til ostekake syns jeg, blir både søtt og friskt.

4 glass

INGREDIENSER

SMULDREBUNN

  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 25 g havregryn
  • 50 g smør

Smuldre det sammen og fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli gyllent. Avkjøles helt.

Annonse

OSTEMASSE

  • 1 boks kremgo naturell (125 g)
  • 4 ss melis
  • 2 dl fløte
  • 2-3 ts sitronsaft

Ha kremost, melis og fløte i en bolle og pisk det til en tykk krem. Smak til med sitron.

BLÅBÆRLOKK

  • 200 g frosne blåbær
  • 5 ss sukker
  • 2 ts maisenna
  • Revet skall fra 1 sitron

Bruk et zestjern eller rivjern og riv skallet på sitronen, kun det gule skal brukes.

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke ca 2 minutter, det skal tykne. Avkjøles helt.

Fordel smuldrebunnen i 4 glass, ha på ostemassen og avslutt med blåbær.

Tåler fint å stå noen timer i kjøleskapet men den kan også spises med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *