![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704580739-1140x855.jpg)
Kneskovler
6. august 2020
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704578417-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704580018-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200806_104150-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704577654-473x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704579309-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704578417-840x630.jpg)
Dette er en søt, myk kake som har det festlige navnet kneskovler. Det er fra solørtraktene og betyr kneskål, de ligner jo litt på det også.
Dette er enkle kaker å lage. Deigen skal bare røres kjapt sammen og stekes, tar ikke mer enn en halvtime å lage denne porsjonen.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704580018-840x630.jpg)
20-25 stk
INGREDIENSER
- 2 egg
- 50 g smeltet smør
- 2 dl kulturmelk
- 200 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 300 g hvetemel
Rør sammen det våte først, tilsett resten og rør det raskt sammen.
Bruk ei spiseskje og legg store topper på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom, de flyter litt utover
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/20200806_104150-840x630.jpg)
Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 8 minutter. De skal være helt lyse oppå og gyllene under.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704577654-473x630.jpg)
Avkjøl litt på stekebrettet før de løftes over på rist og avkjøles helt. Fine å fryse
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596704579309-840x630.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596537773652-75x75.jpg)
Forrige
Sirupskake
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/08/Photo_1596354535531-75x75.jpg)
Nyere
Rødvinskokte pærer
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/Photo_1592565048670-500x380.jpg)
Skolebrød
11. september 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1610542676224-500x380.jpg)
Blinis med røkelaks
1. februar 2021![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2021/02/Photo_1613030343896-500x380.jpg)