Baking,  Kaker

Kneskovler

Dette er en søt, myk kake som har det festlige navnet kneskovler. Det er fra solørtraktene og betyr kneskål, de ligner jo litt på det også.

Dette er enkle kaker å lage. Deigen skal bare røres kjapt sammen og stekes, tar ikke mer enn en halvtime å lage denne porsjonen.

20-25 stk

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 50 g smeltet smør
  • 2 dl kulturmelk
  • 200 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts hornsalt
  • 300 g hvetemel

Rør sammen det våte først, tilsett resten og rør det raskt sammen.

Bruk ei spiseskje og legg store topper på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom, de flyter litt utover

Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 8 minutter. De skal være helt lyse oppå og gyllene under.

Avkjøl litt på stekebrettet før de løftes over på rist og avkjøles helt. Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *