![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/Photo_1592565048670-1140x855.jpg)
Skolebrød
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592565050934-840x630.jpg)
Skolebrød må da være noe av det beste som finnes. Myke, luftige boller fylt med vaniljekrem og med melisglasur og kokos på toppen blir det nesten uimotståelig.
15 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 75 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- Fyll: ca 3 dl vaniljekrem
- Egg til pensling
- Melisglasur og kokosmasse
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill til boller og klem dem litt flatere. Legg på stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter.
Lag en grop i midten på hver bolle
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592565089207-473x630.jpg)
Ha litt vaniljekrem i hver grop
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592565088214-473x630.jpg)
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592565052074-840x630.jpg)
Smør på melisglasur og strø på kokosmasse.
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592565049782-840x630.jpg)
Kan fryses uten melisglasur
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/09/20190910_115306-75x75.jpg)
Polarbrød - halvgrove
Du vil kanskje også like
![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1614772336205-500x380.jpg)
Polarbrød
9. juli 2019![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2020/06/Photo_1592738104994-500x380.jpg)
Gulrotkake i langpanne med ostekrem og karamellsaus
21. juni 2020![](https://usercontent.one/wp/www.framittkjokken.no/wp-content/uploads/2019/07/Photo_1586422895042-500x380.jpg)