Baking,  Brød og Rundstykker

Fint brytebrød med kulturmelk

Kulturmelk setter god smak og gir et saftig resultat.

Brytebrød er enkelt å lage da man slipper å forme deigen til rundstykker. Jeg lager rutene ganske store men her er det bare å lage de i den størrelsen man ønsker.

2 langpanner

INGREDIENSER

  • 1 liter kulturmelk
  • 3 dl vann
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss flytende sirup
  • 1,7 kg hvetemel

Varm kulturmelk og vann til fingervarmt og hell det i bakebollen. Tilsett resten av ingrediensene og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Hell deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i to like deler. Legg hver del på hvert sitt stekebrett med bakepapir og trykk eller kjevle deigen utover så den dekker hele brettet. Bruk en pizzaskjærer eller kaketrinse og skjær ruter.

Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Fine å fryse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *