Fugl,  Middag

Stekt ris med panert kylling

Stekt ris er perfekt å lage når man har rester av kokt ris. Her er det bare å tilsette de grønnsakene man ønsker, eller bruk rester her også.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stilk vårløk
  • 150 g frossen grønnsaksblanding
  • 300 g kokt, kald ris
  • 2 egg
  • 1 håndfull hakket persille
  • Salt og pepper

Skrell og finhakk hvitløk og vårløk. Stek dette til det begynner å bli mykt. Tilsett grønnsaker og ris og la det surre på medium varme i 5 minutter eller til alt er gjennomvarmt. Lag en grop i midten, visp eggene lett sammen og hell det i gropa. La eggene stivne litt før det hele røres sammen. Rør inn persille og smak til med salt og pepper

  • 2 kyllingfileter
  • 1 egg
  • 3 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • Ca 2,5 dl panko

Del kyllingfiletene i 2 horisontalt sånn at du har 4 tynne fileter.

Ha egget i en bolle og visp det lett sammen. Ha mel i en bolle og krydre med salt og pepper. Ha panko i en bolle.

Dypp kyllingen først i egg, så i hvetemel og tilslutt i panko. Stekes til de er gylne på begge sider og gjennomstekte.

Server gjerne med sweet chilisaus til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *