Kjøtt,  Middag

Kjøttkaker med fløtesaus

Hjemmelagde kjøttkaker med en tykk og god fløtesaus er den beste middagen som finnes. Like godt som en hverdagsmiddag som en helgemiddag.

Tilbehøret kan varieres etter hva man har eller liker best. Nykål, ertestuing, grønnsaker, makaronistuing, grønnsaksstuing, her er det meste godt til.

Jeg syns det er godt med løk i sausen men den kan selvsagt sløyfes.

8 kjøttkaker

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 1/2 dl melk
  • 4 ss griljermel
  • Salt og pepper

Bland det godt sammen. Form til kjøttkaker og stek dem godt på begge sider i ei stekepanne.

FLØTESAUS

  • 1 løk
  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft eller buljong
  • 1 dl fløte
  • Salt og pepper

Skrell løken og del den i to, deretter i skiver. Brun løken i smøret i en kjele, rør inn melet og la det det surre til det har fått en nøttebrun farge. Rør ofte. Spe med kraft/buljong og ha i fløten. Legg kjøttkakene i sausen og la det småkoke kjøttkakene er ferdige, ca 10 minutter.

Syns du sausen blir veldig tykk, tilsett mere kraft/buljong. Smak til med salt og pepper.

Kokte poteter og tyttebærsyltetøy er godt til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *