Bollekake med solbærsyltetøy og ostekrem
Gode luftige snurrer satt sammen i ei form. Solbærsyltetøy gir et syrlig preg som avrundes perfekt med søt ostekrem. Nydelig.
1 stk
INGREDIENSER
- 2,5 dl melk
- 1 ss tørrgjær
- 50 g sukker
- 1 egg
- 1 ts kardemomme
- 400 g hvetemel
- 50 g romtemperert smør i terninger
Fyll: fast solbærsyltetøy, ca 4 ss
Ha alt unntatt smøret i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter, tilsett smør litt og litt og elt i 10 minutter. Alt smøret skal være godt eltet inn. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 40×30 og smør på et godt lag solbærsyltetøy. Rull sammen og del i 10 biter. Kle ei paiform eller lignende med bakepapir og legg skivene oppi med litt mellomrom. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Blir den litt brun oppå legg på et bakepapir. Avkjøl litt før ostekremen has på.
OSTEKREM
- 50 g romtemperert philadelphia
- 1 ss romtemperert smør
- 100 g melis
Bland sammen og smør på kaka.