Snurrer er alltid godt og disse er fylt med vaniljekrem og jordbær.
18 stk
INGREDIENSER
4 dl melk
1 egg
1/2 ts salt
150 g sukker
1 pose tørrgjær
100 g romtemperert smør i terninger
700 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
2,5 dl vaniljekrem
200 g jordbær
Kanel
+ egg til pensling
Del jordbær i skiver.
Hell deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 50×35 cm. Fordel vaniljekrem over, strø på litt kanel og legg på jordbærene. Rull sammen fra langsiden og del i 18 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse