Finnes vel knapt noe bedre enn hjemmebakt brød. Jeg liker godt skalken på nystekt brød med smør på, nydelig
2 brød
INGREDIENSER
7,5 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
2 ts salt
2 ss lys sirup
150 g lettkokte havregryn
150 g sammalt hvete, grov eller fin
100 g romtemperert smør i terninger
800 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i to like deler og form til brød. Legg i 2 smurte brødformer (1,8 – 2 liter), snitt brødene på toppen med en skarp kniv. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter eller til brødene har doblet seg i størrelse.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok