Baking,  Brød og Rundstykker

Havrebrød

2 brød

INGREDIENSER

  • 7,5 dl lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ss lys sirup
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 750 g hvetemel

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i to like deler og form til brød. Legg i 2 smurte brødformer (1,8 – 2 liter), legg over et klede og etterhev ca 30 minutter eller til brødene har doblet seg i størrelse.

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *