En nydelig kake med en frisk smak av rabarbra. Veldig god som den er men det blir ekstra godt med is eller vaniljesaus attåt.
INGREDIENSER
2 egg
250 g sukker
3 dl melk
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Ha alt i en bolle og miks det sammen med en håndmikser. Ha bakepapir i bunnen på ei rundform på 24 cm og smør kantene. Hell røra oppi.
200 g rabarbra
2 ss brunt sukker
Kanel
Perlesukker
Del rabarbra i 1-2 cm store biter og fordel den oppå deigen i forma.
Strø på brunt sukker, kanel og perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.
Den er like god både lunken og kald. Kaka kan også fryses.
VANILJESAUS
3 dl melk
2 dl fløte
Frø fra 1 vaniljestang
2 egg
1/2 dl sukker
1/2 ts maisenna
Ha alt i en kjele. Varm opp på middels varme under konstant røring til det tykner. Ta kjelen av plata rett før det koker. Sil blandingen over i en ren bolle. Avkjøles i vannbad, rør innimellom for å unngå snerk. Den tykner mer ved avkjøling.