Dette brødet går også under navnet Latmannsbrød og det stemmer virkelig. Her er det minimalt med jobb, selve jobben tar ikke mer enn et par minutter og det passer perfekt syns jeg.
1 brød
4 dl lunkent vann
2 ss nøytral olje
1 pk gjær
1 ts salt
100 g solsikkekjerner
100 g grovt mel
300 g hvetemel
Rør det godt sammen med ei sleiv eller lignende. Deigen skal ha konsistens som grøt. Legg et klede over og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Smør ei brødform godt og øs deigen oppi. Legg på et klede og etterhev ca 30 minutter.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 40 minutter. Ta brødet ut av forma og avkjøl på rist.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok
2 kommentarer
Øyvind Kristiansen
Hvilken størrelse på formen bruker du til øsebrødet? 1 – 1,5 – eller 2 liter
Gro
Forma mi er på 1,8 liter