
Kneippbrød

Kneippbrød er et grovt brød lagd av sammalt hvete. Det er oppkalt etter en tysk prest og lege, Sebastian Kneipp (1821-1897). Baker Hansen fikk tillatelse til å bake og selge brødet i 1895 og siden dengang har det vært et populært innslag i matpakka.
2 brød
INGREDIENSER
- 7 dl lunkent vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 2 ss sirup eller honning
- 1 ss fiberhusk ( kan sløyfes)
- 400 g sammalt hvete, grov
- 500 g sammalt hvete, fin
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 2 og form til brød. Smør 2 brødformer (1,5-1,8 liter) godt og legg brødene oppi. Dekk med et klede og etterhev til de har doblet seg, ca 45 minutter.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Fiberhusk gjør at brødene smuler mindre. Det fåes kjøpt i dagligvarebutikker og står gjerne i hylla med glutenfritt mel. Går også under navnet psyllium.


Søndagskoteletter
Du vil kanskje også like

Bananmuffins med rosiner
16. november 2019
Pasta med kylling og mild kremet chilisaus
8. juli 2019