Baking,  Kaker

Sjokoladekake med mandelmel

Å bruke mandelmel i kaker gir et meget saftig og smakfullt resultat. Mandelmel er også glutenfritt.

Mandelmel kan kjøpes ferdig eller man kan male mandler. Bruk ei mandelkvern og ikke foodprossesoren.

1 kake

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 75 g smeltet og avkjølt smør
  • 2 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 dl melk
  • 200 g mandelmel

Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten. Smør ei avlang form på 1,5 liter og hell røra oppi. Stekes på nederste rille på 180 grader i ca 50 minutter. Den vil være litt myk men sjekk med en kakepinne. Avkjøl litt før den hvelves forsiktig ut og avkjøles på rist.

Den kan spises sånn men litt sjokoladekrem oppå blir ekstra godt

  • 50 g smør
  • 1 ss kakao
  • 2,5 dl melis
  • 1 ss melk

Smelt smøret og pisk inn kakao og melis. Tilsett melk og pisk det sammen. Bre over kaka og pynt med bær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *