Dessert,  Tilbehør

Karamellsaus

Litt ekstra saus på karamellpuddingen gjør susen, kan vel aldri bli for mye saus. Karamellsaus passer veldig godt til mye annet også, på is, til kaker eller hva med vafler med karamellsaus.

Ønskes en salt karamellsaus, tilsett ei klype salt.

Ca 2 dl saus

INGREDIENSER

  • 100 g sukker
  • 3 ss vann
  • 75 g smør
  • 1 dl fløte

Ha vann og sukker i en tykkbunnet stålkjele. Kok opp og la det koke til det er gyllent. OBS: ikke rør i blandingen for å unngå at sukkeret krystaliserer seg.

Hvor gyllen du ønsker er valgfritt, bare husk at jo mørkere jo mer bittert smaker det.

Senk temperaturen litt og tilsett smøret. Først nå kan man røre i blandingen, så rør til smøret er smeltet. Hell i fløten og la det koke 1 minutt. Avkjøl og oppbevar på tett glass i kjøleskapet. Sausen stivner i kjøleskapet så la den romtepereres før bruk.

Holdbar ca 2 uker i kjøleskapet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *