Kjøtt,  Middag

Fylt løvstek

En litt annerledes løvstek middag, kjekt å kunne variere litt. Det blir veldig godt med fyll i og med en kremete og digg peppersaus er dette en knallgod helgemiddag.

3 porsjoner

  • 3 løvstek eller løvbit
  • 1/2 løk
  • 150 g sjampinjong

Tin løvstek, dette tar ca 1 time på benken

Skrell og finhakk løk, del sjampinjong i små biter. Stek dette til løken er myk.

Fordel løk/soppblandingen på midten av de tinte løvstekene og rull sammen. Klem kanten litt så det fester seg, alternativt fest med en tannpirker.

Stekes i ei stekepanne på alle sider til de er gjennomstekte.

PEPPERSAUS

  • 1/2 løk
  • 3 ts hel peppermix (sort, hvit, rosé)
  • 2 dl buljong
  • 2 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • Salt
  • Jevning

Finhakk løken og stek den myk i smør i en kjele. Knus pepperkorn med en morter og ha det i kjelen sammen med løken. La det surre til det begynner å lukte godt av pepper. Tilsett buljong, fløte og creme fraiche og la det småkoke til det tykner, eventuelt jevn sausen til ønsket tykkelse. Smak til med salt.

Pommes frites og salat er godt til

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *