
Sjokoladekake med peanøttsmørkrem
9. november 2021

Peanøtter og sjokolade er en meget god kombo og denne kaken er både mektig og god
BUNN
- 2 egg
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1,5 ss kakao
- 1,5 dl creme fraiche
- 175 g hvetemel
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Ha alt i en bolle og miks det godt sammen, jeg bruker kjøkkenmaskin.
Kle ei rundform på 22 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover.
Stekes på nederste rille på 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøles helt på rist
PEANØTTSMØRKREM
- 100 g romtemperert smør
- 100 g peanøttsmør
- 250 g melis
- 1 ss melk
Pisk smør og peanøttsmør lyst og luftig. Tilsett melis og rør det sammen, tilsett melk og miks det godt sammen.
Smøres eller sprøytes på helt kald kake.
Litt karamellsaus på toppen er skikkelig godt. Bruk hjemmelaget eller kjøpt.


Forrige
Bestemor Annas Honningkake

Nyere
Pulled pork
Du vil kanskje også like

Karamellpudding
9. januar 2021
Kremet pasta med skinke
15. juli 2019