Baking,  Kaker

Sjokoladekake med peanøttsmørkrem

Peanøtter og sjokolade er en meget god kombo og denne kaken er både mektig og god

BUNN

  • 2 egg
  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1,5 ss kakao
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 175 g hvetemel

Smelt smøret og avkjøl det litt.

Ha alt i en bolle og miks det godt sammen, jeg bruker kjøkkenmaskin.

Kle ei rundform på 22 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover.

Stekes på nederste rille på 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøles helt på rist

PEANØTTSMØRKREM

  • 100 g romtemperert smør
  • 100 g peanøttsmør
  • 250 g melis
  • 1 ss melk

Pisk smør og peanøttsmør lyst og luftig. Tilsett melis og rør det sammen, tilsett melk og miks det godt sammen.

Smøres eller sprøytes på helt kald kake.

Litt karamellsaus på toppen er skikkelig godt. Bruk hjemmelaget eller kjøpt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *