Baking,  Kaker

Bestemor Annas Honningkake

Denne oppskrifta fant jeg i min manns bestemor sin oppskriftsbok. Boka hennes er fra 1919 så dette er en god, gammel oppskrift.

Det skal egentlig være sukat i denne men den har jeg byttet ut med aprikosesyltetøy. Ønskes sukat kan det tilsettes 100 g sukat istedenfor syltetøy.

Honningkake er en veldig holdbar kake som blir bedre jo lenger den får stå. Pakk den godt inn og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 måned. Kaka kan også fryses.

  • 4 egg
  • 250 g sukker
  • 250 g honning
  • 3 ss aprikosesyltetøy
  • 1/4 ts hornsalt
  • 3/4 ts nellik
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts ingefær
  • 250 g hvetemel

Ha honning og aprikosesyltetøy i en kjele og varm opp på medium varme til det er flytende.

Pisk egg og sukker til eggedosis

Sikt det tørre og vend det inn i eggedosisen, vend inn honning.

Kle ei form på ca 24×24 med bakepapir hell røra oppi.

Stekes på nederste rille på 150 grader i ca 55 minutter. Avkjøl litt i forma før den flyttes over på rist, avkjøles helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *