Bestemor Annas Honningkake
Denne oppskrifta fant jeg i min manns bestemor sin oppskriftsbok. Boka hennes er fra 1919 så dette er en god, gammel oppskrift.
Det skal egentlig være sukat i denne men den har jeg byttet ut med aprikosesyltetøy. Ønskes sukat kan det tilsettes 100 g sukat istedenfor syltetøy.
Honningkake er en veldig holdbar kake som blir bedre jo lenger den får stå. Pakk den godt inn og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 måned. Kaka kan også fryses.
- 4 egg
- 250 g sukker
- 250 g honning
- 3 ss aprikosesyltetøy
- 1/4 ts hornsalt
- 3/4 ts nellik
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts ingefær
- 250 g hvetemel
Ha honning og aprikosesyltetøy i en kjele og varm opp på medium varme til det er flytende.
Pisk egg og sukker til eggedosis
Sikt det tørre og vend det inn i eggedosisen, vend inn honning.
Kle ei form på ca 24×24 med bakepapir hell røra oppi.
Stekes på nederste rille på 150 grader i ca 55 minutter. Avkjøl litt i forma før den flyttes over på rist, avkjøles helt.