Dessert

Fruktsalat med råkrem

Dette er så godt syns jeg. Passer like godt som dessert som til kveldskosen.

4-6 porsjoner

INGREDIENSER

Sukkerlake

  • 3 dl vann
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang

Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøa. Legg de og stanga i en kjele sammen med vann og sukker. Kok opp og avkjøl helt

  • 200 g jordbær
  • 200 g moreller
  • 1 kiwi
  • 1 appelsin
  • 1 pære
  • 200 g druer
  • 100 g bringebær

Fjern hamsen på jordbæra og del de i 2 eller 4. Del druer i 2. Skrell kiwi og del i biter. Del moreller i biter, husk å fjerne stenen. Skjær av topp og bunn på appelsinen, skjær av skallet så alt det hvite blir borte. Del appelsinen i biter. Del pære i biter. Ha all frukt/bær i en bolle og hell over sukkerlaken. Sett i kjøleskapet minimum 1 time.

Råkrem

  • 3 eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 3 dl fløte

Pisk eggeplommer og sukker til en lys og luftig eggedosis. Pisk fløten til krem. Vend eggedosis og krem sammen.

Server gjerne med litt hakket sjokolade eller nøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *