Kjøtt,  Middag

Pulled pork

Veldig kjekt å ha porsjoner med pulled pork i fryseren, den kan brukes til så mye godt. Alt fra sandwich, salat, i burgerbrød, på pizza og mye annet.

Bruk helst svinenakke men får du ikke tak i det kan stek brukes, fjern da svoren.

Pr. kg kjøtt

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss røkt paprika
  • 1,5 – 2 ts salt
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1/2 ts chili grovmalt (krydder)
  • 1 dl øl

Bland krydder og sukker sammen og gni kjøttet inn med det. Legg i ei form, dekk med plast og sett i kjøleskapet natta over.

Fjern plasten og legg kjøttet over i ei ildfast form, hell på øl.

Dekk forma med lokk eller alu.folie

Stekes på 110 grader til kjernetemperatur ca 85, hos meg tar det ca 8 timer. La kjøttet hvile 20 minutter.

Løft kjøttet ut og riv det fra hverandre med 2 gafler. Tilsett litt av krafta, akkurat nok til at kjøttet føles fuktig.

Avkjøles helt og fryses i porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *