Dessert

Smuldrepai med rabarbra

Nå er rabarbraen på topp og da må man passe på å nyte den. Søt og god rabarbra med en sprø topping, kan nesten ikke bli bedre.

Høstes rabarbra hele sommeren slipper man å få de grove, trevlete stilkene. Fjern blomstene når de kommer. Rabarbra kan også fryses, skjær i små biter og frys i passe porsjoner, da kan man nyte rabarbra hele året.

INGREDIENSER

  • 400 g rabarbra
  • 1 – 1,5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts kanel

Unge friske stilker bare deles, eldre tykke stilker bør skrelles.

Del rabarbra i ca 1 cm lange biter, ha det i ei paiform på ca 23 cm. Kan også bruke ei ildfast form. Strø over sukker, potetmel og kanel og vend det godt sammen

SMULDRETOPPING

  • 100 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g havregryn
  • 100 g smør
  • 2 ss mandelflak eller hakkede mandler

Ha mel, sukker, havregryn og smør i en bolle og smuldre det sammen. Fordel dette over rabarbraen og strø mandler på toppen.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.

Nytes lunken eller kald med vaniljesaus eller is.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.