Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Focaccia med oliven og fetaost

Focaccia passer til det meste av mat men forbindes kanskje mest med tapas. Det er også et brød som kan spises som det er, gjerne sammen med en god olje og et glass vin.

Topping kan varieres i det uendelige, både søtt og salt, så man får et brød som passer til akkurat den retten man ønsker. Oliven og fetaost gir en god, lett saltet topping som passer til det meste.

INGREDIENSER

  • 4,5 dl lunkent vann
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss flytende honning
  • 650 g hvetemel
  • 3 ss nøytral olje

Ha alt unntatt oljen i en bolle og rør det raskt sammen med ei sleiv eller lignende. Hell i olja og rør det lett sammen. Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

TOPPING

  • 3 ss nøytral olje
  • 10 oliven, delt i 2
  • 50 g fetaost
  • 1 ts grovt salt
  • Rosmarin

Jeg har brukt oliven m/paprika men her kan alle typer brukes, både grønne og sorte oliven.

Kle ei lita langpanne, ca 25×35 cm, med bakepapir og hell deigen oppi. Trykk den utover så den dekker hele panna.

Hell oljen over og lag små «hull» med fingrene. Legg de halve olivenene oppå, smuldre fetaost og legg oppå. Strø på salt og rosmarin. Dekk med et klede og etterhev ca 40 minutter.

Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *