Annet,  Tilbehør

Fløtegratinerte poteter

Det perfekte tilbehøret til alt fra karbonader til stek.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 500 g poteter
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • 3 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 100 g revet ost

Har potetene tynt skall kan det være på, bare vask dem godt.

Del potetene i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel. Skrell løk og hvitløk, skjær løk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Ha alt i ei ildfast form og krydre godt med salt og pepper. Vend alt godt sammen. Hell på fløte og melk og stek det midt i ovn på 200 til potetene begynner å bli møre, 30-45 minutter. Ha på ost og stek til osten er smeltet og gyllen, 15-20 minutter. La den gjerne hvile 5 på benken før den spises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *