Baking,  Søt gjærbakst

Boller med makronfyll

Søte,luftige og litt festlige boller med et digg makronfyll.

24 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl melk
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 100 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 650 g hvetemel

Lunk melka til den er fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten, elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

FYLL

  • 1 pose makronfyll
  • Egg til pensling og perlesukker

Tilbered makronfyllet etter anvisning på pakken.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 3 like deler. Kjevle ut til en runding på ca 30 cm. Del i 8 snipper og lag 3 snitt i den spisse enden på hver snipp. Fordel 1/3 av fyllet på den bredeste enden av snippene.

Ta den spisse enden og legg over fyllet, brett spissen under.

Gjør det samme med de to andre deigemnene.

Legg de på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist

Én kommentar

  • Gunvor Kvammen

    Har brukt forskjellige oppskrifter fra deg,og skal prøve meg på makronboller.Akkurat nå holder jeg på med hvetekransen som jeg har bakt tidligere,men gjorde en feil og hadde 50g gjær istedenfor 15g.Nå gleder vi oss til kringle til kaffen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *