
Bestemor Annas Honningkake
Denne oppskrifta fant jeg i min manns bestemor sin oppskriftsbok. Boka hennes er fra 1919 så dette er en god, gammel oppskrift.

Det skal egentlig være sukat i denne men den har jeg byttet ut med aprikosesyltetøy. Ønskes sukat kan det tilsettes 100 g sukat istedenfor syltetøy.
Honningkake er en veldig holdbar kake som blir bedre jo lenger den får stå. Pakk den godt inn og oppbevar i kjøleskapet i opptil 1 måned. Kaka kan også fryses.
- 4 egg
- 250 g sukker
- 250 g honning
- 3 ss aprikosesyltetøy
- 1/4 ts hornsalt
- 3/4 ts nellik
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts ingefær
- 250 g hvetemel
Ha honning og aprikosesyltetøy i en kjele og varm opp på medium varme til det er flytende.
Pisk egg og sukker til eggedosis
Sikt det tørre og vend det inn i eggedosisen, vend inn honning.
Kle ei form på ca 24×24 med bakepapir hell røra oppi.
Stekes på nederste rille på 150 grader i ca 55 minutter. Avkjøl litt i forma før den flyttes over på rist, avkjøles helt.

Du vil kanskje også like

Smoothie bowl med pære og kiwi
30. oktober 2019
Bananis med jordbær og sjokolade
7. juli 2019