
Sammenlagte kaker
Skikkelig gode småkaker med et deilig fyll av bringebærsyltetøy.
Ca 45 stk
INGREDIENSER
- 2 eggeplommer fra M/L egg
- 125 g sukker
- 250 g romtemperert smør
- 375 g hvetemel
- Tykt bringebærsyltetøy som fyll
- Melisglasur som pynt
Smuldre smøret i melet. Visp sammen egg og sukker og bland dette med melet. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i minimum 1 time.
Kna deigen myk på melet underlag
Kjevles til en tynn leiv, 2-3 mm tykk, stikk ut rundinger med et glass. Legg halvparten av rundingene på et stekebrett med bakepapir, legg en 1/2 ts bringebærsyltetøy på hver og legg den andre rundingen oppå. Klem godt rundt kanten så syltetøyet ikke tyter ut under steking.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist. Avkjøles helt. Stryk på litt melisglasur.
Oppbevares i tett kakeboks av metall, kan også fryses
Bringebærsyltetøy kan byttes ut med annet syltetøy.


Sorenskriverfruens kaffekaker

Bananmuffins med rosiner
Du vil kanskje også like

Fruktsalat med råkrem
26. juli 2020
Sandwich med bacon og cheddar
15. oktober 2019
4 kommentarer
Berit
Nydelige.
En posjon ferdig stekt
Gunvor Kvammen
Skal prøve disse i neste uke🤙
Berit Foss-Lunde
Hei
Takk for oppskrift. Har lyst til å bake dem 👍
Kan margarin brukes i stede for smør?
Ønsker deg en vakker før jul 😊
Gro
Margarin funker like godt som smør. God jul til deg også 😊